Ergonómia

Výškovo nastaviteľné stoly

Výškovo nastaviteľné stoly - JC design

Príjemné a zdravé podmienky na prácu sú jedným z najdôležitejších kritérií pre moderných zamestnancov. Vytvoriť pracovné prostredie, ktoré stimuluje kreativitu aj produktivitu práce je dnes dôležitejšie ako kedykoľvek predtým. Dizajn a funkčnosť pracoviska mali odrážať filozofiu pracoviska, pričom cieľom je dosiahnuť pracovné prostredie, v ktorom sa zamestnanci budú cítiť príjemne a komfortne, od čoho závisí produktivita práce.

Výškovo nastaviteľné stoly & produktivita

Množstvo pracovných pozícii v dnešnom svete vyžaduje prácu za stolom a práve táto poloha býva jedným z najčastejších spúšťačov rôznych bolestí - od bolestí hlavy, krku, chrbtice až po bolesti kĺbov. Bolesť priamo súvisí s diskomfortom a diskomfort so zníženou produktivitou. Z niekoľkých štúdií zároveň vyplynulo, že práve komfort pri práci je pre zamestnancov jedným z najdôležitejších elementov. Vhodný nábytok pre moderné pracoviská však dokáže tento problém vyriešiť.

Výškovo nastaviteľné stoly prinášajú na pracoviská zdravú a praktickú alternatívu, ktorá rieši hneď niekoľko problémov naraz. V prvom rade umožňuje výškové nastavnie pre zamestnancov podľa vlastnej výšky, čím ponúka skvelú personalizáciu pri práci. Zároveň umožňuje striedanie polohy pri práci, čo preukázateľne zlepšuje produktivitu a efektivitu. Tieto stoly totiž umožňujú zamestnancom striedať prácu po sediačky, po stojačky či dokonca v kľaku.

Výhody výškovo nastaviteľných stolov

✅ zdravá poloha pri práci 
✅ personalizácia výšky stola podľa výšky pracovníka 
✅ možnosť striedania polôh pri práci 
✅ predchádzanie chronickým bolestiam 
 zvýšenie produktivity pri práci 

 

Ako si vybrať výškovo nastaviteľný stôl?

V našej ponuke nájdete výškovo nastaviteľné stoly v rôznych cenových kategóriách, rozmeroch či materiáloch. Základnou kategóriou sú stoly, ktorých výšku regulujete manuálne. Ďalšími kategóriami sú stoly s jedným motorom a dvoma motormi. Rozdiel medzi jedno a dvoj-motorovými stolmi je v rýchlostihlučnosti dvihu a maximálnej nosnosti, pričom dvojmotorový stôl je rýchlejší a tichší. Všetky kategórie však predstavujú skvelé riešenie pre pracoviská, ktorým záleží nielen na produktivite zamestnancov, ale aj na ich zdraví a komforte.

 

  1. Vyberte si stolovú dosku a podnož

Svoj ideálny výškovo nastaviteľný stôl si môžete vyskladať podľa seba výberom podnože a stolovej dosky. Niektoré podnože sú univerzálne a dajú sa využiť s akoukoľvek stolovou doskou, iné odporúčame kombinovať len s vybranými. Odporúčame preto svoj výber skonzultovať s našim tímom, ktorý vám pomôže vybrať tú najvhodnejšiu kombináciu podľa vašich predstáv.

Pozrite si podnože tu

  1. Prispôsobte si vzhľad

Vzhľad svojho stola si môžete prispôsobiť podľa preferencií a potrieb. Podnože sú k dispozícii v troch základných farbách - bielejčiernej sivej. Vybrať si môžete aj z rôznych typov stolových dosiek, ktoré sa líšia nielen farbou a materiálom, ale aj štruktúrou. Medzi základné typy patria biela, či v dekore dubu. Ďalšie typy stolových dosiek sú k dispozícii na vyžiadanie a vyrábané sú na mieru klientovi. Každú stolovú dosku vám prispôsobíme na mieru, pričom vybrať si môžete z niekoľkých štandardizovaných rozmerov. 

Výber pracovných dosiek | jcdesign.sk

  1. Personalizácia doplnkami

Prispôsobenie stolov však pri výbere stolovej dosky a podnože nekončí. V našej širokej ponuke nájdete aj množstvo doplnkov, ktorými môžete svoje pracovisko nielen obohatiť, ale aj spríjemniť. Stoly môžete doplniť doplnkami ako oddeľovače a steny s úložným priestorom a odhlučňovacím efektom. Nájdete medzi nimi aj úložné kontajnery či držiaky na monitory alebo podložky pod nohy, ktoré sú skvelou pomôckou pri dlhšom státí.

Pozrite si príslušenstvo tu

 Ergonomické doplnky a príslušenstvo | jcdesign.sk

Nový level ergonómie doma

Ergonómiu a krásny dizajn u vás doma môžete posunúť ešte o niečo vyššie vďaka nášmu novému elektrickému stolu Home, ktorý ponúka zdravé riešenie pri práci počas home office, či iných bežných domácich činnostiach. Doska stola Home je sklenená s dotykovým uzamykateľným panelom a stôl je dostupný v bielom a čiernom prevedení. Tento domáci elektrický stôl je vybavený aj portmi USB-A a USB-C a integrovaným antikolíznym senzorom.

Rozmer pracovnej dosky: 1145 x 588 mm
Nastaviteľná výška stola: 710 až 1190 mm
Záruka: 2 roky

Pozrite si elektrický stôl HOME tu

Multipracoviská

Samostatnou kategóriou výškovo nastaviteľných stolov sú multipracoviská, ktoré prepájajú dva a viac pracovných miest. Sú skvelou voľbou napríklad do open-space priestorov alebo na tímovú prácu či pri častom striedaní pracovných aktivít, ktoré si vyžadujú zmenu polohy. V tejto kategórii nájdete pracoviská, ktoré sú umiestnené oproti sebe alebo vedľa seba. Výšku týchto pracovísk je možné nastavovať samostatne, čo z nich robí plnohodnotné jednotky. Ďalšou kategóriou sú rohové stoly v 90 alebo 120-stupňovom uhle, ktoré sa hodia zamestnancom vyžadujúcim viac pracovnej plochy. V tomto prípade nastavuje výšku celého stola naraz.

Pozrite si multipracoviská tu